Същевременно няма опасност да останете гладни, нито да се охарчите…Ловкост на

...
Същевременно няма опасност да останете гладни, нито да се охарчите…Ловкост на
Коментари Харесай

10 лесни начина да спестите 100-200 калории, без да се лишавате

Същевременно няма заплаха да останете гладни, нито да се охарчите…

Ловкост на ръцете и никакво шикалкавене, твърдят специалисти по храненето. Те оферират 10 лесни и ефикасни способа да орежете 100-200 калории от менюто си.

1. Пикантен сос вместо масло или кашкавал за яйцата

Мнозина за закуска избират сварени яйца или омлет, като ги комбинират с масло или топено сирене. Вместо тях изпозвайте някой лют сос, който е доста по-нискокалоричен.

2. Пресни плодове вместо сладко или конфитюр

Обичате препечени филийки със сладко или конфитюр. Те са доста калорични. Заменете ги с пресни плодове или ги направете на желе.

3. Сменете капучиното с еспресо

Откажете се от огромните чаши капучино, в което има мляко и каймак, а и би трябвало да го подсладите с повече захар спрямо дребната елегантна чашка еспресо.

4. Горчица вместо майонеза или кетчуп

Вижте разликата: в 1 порция майонеза, която ще намажете на сандвича си има 100 калории, а в горчицата – по-малко от 10! Горчицата ще направи сандвича по-пикантен и ще избави организма ви от 90-100 непотребни калории.

5. Запечени картофи вместо пържени

Картофите не са калорични. В 100 г има 70-75 ккал. Но когато ги пържите олиото попива в картофите и увеличива тройно калоричността им. Вместо 75 килокалории поглъщате 200! Затова е по-добре да печете картофите.

6. Пюре от карфиол вместо от картофи

Ще спестите 100-150 ккал, в случай че вместо картофено пюре си извършите пюре от карфиол. Вусът му е съвсем същият като на картофеното.

7. Пръскайте, а не заливайте салатата със зехтин

В 1 супена лъжица растително масло има 120 ккал! Ако обичате да поливате салата с зехтин по този начин увеличавате калоричността й. Добре е да изпозвате специфичен разпръсквач за напръскване на салати или пък си пригответе дресинг ог лимонен сок и  ч.л. зехтин.

8. Свикнете да пиете чая или млякото без захар

Ако деянията издъжливост и 10-15 дни пиете чая, кафето или млякото си без захар, то по-късно въобще няма да ви се желае да ги подсладявате.

9. Кисело мляко вместо сметана

Ако обичате да добавяте сметана в ястия или салати, може да я замените с кисело мляко. Калоричността му е на половина по-малка.

10. Пълнозърнест вместо бял самун

Калоричността на пълнозърнестия самун не е доста по-малка от тази на елементарния бял самун. Но от пълнозърнестия самун ще изядето много по-малко, в сравнение с от белия и по този начин ще спестите над 100 калории.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР